خانه / دانلود / پاورپوینت روند شکل گیری و توسعه شهر کاشان

پاورپوینت روند شکل گیری و توسعه شهر کاشان

شهر کاشان

شهر کاشان

 

 

این فایل به صورت پاورپوینت و شامل ۴۶ اسلاید می باشد. (توجه داشته باشید  این پاورپوینت به صورت تصویری به این مقوله پرداخته است.شامل تمامی عکس نقشه های شهر کاشان.)

گوشه ای ازمطلب:

شهر کاشان در شمال استان اصفهان و در میان کوه‎های کرکس نطنز و کویر مرکزی ایران واقع شده‎است، جایی که از لحاظ پوشش گیاهی بیشتر فقیر است و در آن بوته‎ها و درخچه‎ها کم و بیش یافت می‎شوند.

دو قلهٔ رفیع رشته کوه‌های کرکس، در همسایگی کاشان قرار گرفته‌اند. قلهٔ گرگش که در جنوب غرب کاشان در مجاورت روستای کامو قرارگرفته است، توسط کارشناسان بین‌المللی، به عنوان مکان رصدخانهٔ ملّی ایران، خانهٔ یکی از تلسکوپ‌های بزرگ خاورمیانه با نوین‌ترین فناوری، برگزیده شد. قلهٔ اردهالِ در غرب کاشان، بلندترین قلّهٔ ارتفاعات اردهالِ کاشان (ادامهٔ رشته کوه‌های کرکس) در مجاورت روستاهای مشهداردهال، نشلج و مزوش اردهال نیز به عنوان «دماوند کاشان» و «بام کاشان» شناخته می‌شود. البته این قله با نام «دومیر یا در گذشته دامیر» به معنای (محل چرای دامها ) نیز شناخته می شودو نام قسمتی از کوه است که در سمت روستای مزوش قرار دارد و مردمان قدیم مزوش ،اردهال را به این نام می خواندند . در سال ۱۳۹۳، مسئولان فرمانداری شهرستان دلیجان، ادعای مالکیت این قله را کردند! که با اعتراض‌هایی از رسانه‌های محلی کاشان روبرو شد و در نهایت در اسفند سال ۹۳، نمایندهٔ کاشان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با کاشان نیوز، رسانهٔ محلی کاشان، خبر از پیگیری این امر داد.

کاشان همانند دیگر شهرهای قدیمی ایران معماری سنتی شهری‌اش را تا اوایل قرن بیستم حفظ کرده بود، این چینش سنتی که در دوره‌های سلجوقی و صفوی شکل گرفته بود و تا دوران قاجار ادامه یافته بود، در دورهٔ پهلوی و به ویژه نیمه دوم قرن بیستم به شدت تغییر یافت.

شهر قدیمی کاشان را دیواری بلند محصور می‌کرده و رفت‌وآمد به درون شهر توسط چند دروازه صورت می‌گرفته. فضای درون شهر مانند دیگر شهرهای دوران میانهٔ اسلامی به چهار قسمت ارگ،مدارس، بازار و محلات تقسیم می‌شده. قلعه جلالی (ارگ حکومتی کاشان) که در زمان سلطان ملکشاه سلجوقی ساخته شده بود، در طول قرن هجده و نوزده میلادی از میان رفته در حالی که برج‌ها، دروازه‌ها و دیواره‌های شهر در سراسر قرن نوزدهم باقی‌مانده بودند. بازار کاشان در مرکز این شهر واقع شده است و دیگر فضاهای شهری در دو طرف آن قرار گرفته‌اند، این بازار در دوره صفویه رونق فراوانی داشته‌است که البته در دوره قاجار میزان قابل ملاحظه‌ای از آن رونق کاسته شده. افزوده‌های جدیدتر بازار شامل تیمچه امین‌الدوله، دو مدرسه و یک مسجد است.

این فایل شامل:

موقعیت شهر کاشان

موقعیت کاشان نسبت به راه های تجاری

راه های ارتباطی

موقعیت کاشان نسبت به شهرهای اطراف

موقعیت کاشان در دوران نوسنگی

کاشان در دوران پیش از اسلام

کاشان در دوران پس از اسلام

هسته اولیه و جهت توسعه بعدی

دروازه های شهر

توسعه شهر در اولین سال های هجری

کاشان در اولین سال های هجری

توسعه شهر تا پایان قرن چهارم

کاشان در دوران آل بویه

توسعه شهر از قرن پنجم تا هفتم

کاشان در دوران سلجوقیان

کاشان در دوران ایلخانان

کاشان در دوران قره قیونلوها و تیموریان

توسعه شهر از قرن هفتم یا دوازدهم

کاشان در دوران صفویان

توسعه شهر از قرن دوازدهم تا چهاردهم

کاشان در دوران قاجار

موقعیت کاشان با توجه به عکس هوایی ۱۳۳۵

موقعیت کاشان با توجه به عکس هوایی ۱۳۶۱

محله های کاشان

محدوده بازار کاشان و حرایم آن

بررسی نحوه گسترش شهر کاشان

شکل شناسی بافت کاشان

دید کلی از کاشان

دولتخانه کاشان

مدرسه آقا بزرگ

منابع

۱۱۰۰۰تومان – خرید

درباره ی ادمین

همچنین ببینید

تاثیر پروتئین های هیدرولیز شده ضایعات کشتارگاهی طیور بر سطح باکتری های روده و بقا در لارو قزل آلا در مواجهه با آئروموناس سالمونیسیدا

نکات خلاصه شده درس بیماری های ماهی

  نکات خلاصه شده درس بیماری های ماهی بیماری یک پدیده غیر عادی است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *