پاورپوینت تاثیر اقلیم بر معماری گیلان
پاورپوینت تاثیر اقلیم بر معماری گیلان شامل ۳۹ اسلاید با فرمت PPT بوده که به بررسی و تحلیل تاثیر اقلیم بر معماری خانه های گیلان می پردازد. این فایل معماری به صورت تخصصی توسط تیم تحریریه سایت پروژه ها تهیه و تنظیم شده است.
گوشه ای از توضیحات:
سواحل دریای خزر با آب و هوای معتدل و بارندگی فراوان از جمله مناطق معتدل محسوب می شود. این منطقه به وسیله حصار بلند البرز از بقیه ایران جدا می شود. این استان دارای دو منطقه آب و هوای معتدل و مرطوب در بخش جلگه ای و آب و هوای سرد کوهستانی در بخش رشته کوه های البرز را دارا می باشد. بین دامنه های شمالی، کوه های البرز و سواحل جنوبی، دریای خزر قرار دارد و به دو بخش جلگه باریک شرقی و شمال غربی و جلگه مرکزی تقسیم می شود. از جمله ویژگی های قسمت جلگه ای آن رطوبت زیاد هوا و اعتدال درجه حرارت آن است.
اتاق ها در این اقلیم چند عملکردی هستند. در یک اتاق عملکردهای خواب، نشیمن، غذاخوری، پذیرایی و احیانا آشپزی اتفاق می افتد. نکته دیگر فصلی بودن استفاده از اتاق است. اتاق در فصل سرما محل خواب، خوردن و حتی آشپزی است و در فصل گرما اتاق جای خود را به عناصر دیگری می دهد و همین اعمال یا در ایوان یا در بیرون خانه در زیر کوتان یا زیر کندوج انجام می شود. اتاق ها معمولا اندازه ای به ابعاد ۳ در ۳٫۵ متر داشته و از سازه چوبی و در یک امتداد به جهت شرقی غربی ساخته می شوند.
کوتام جزء فضاهای نیمه باز محسوب می شود که از چهار طرف باز بوده و توسط جان پناهی چوبی احاطه می شود و سقفی به شکل هرم دارد. از قسمت زیرین کوتام برای نگهداری دام ها و از قسمت بالایی آن برای خواب تابستانی اعضای خانواده استفاده می شود. از نظر اقلیمی این بنا دارای یک اهمیت ویژه است با توجه به گرمای هوا و رطوبت زیاد در تابستان که سبب به وجود آمدن آب و هوای شرجی در منطقه می شود احداث فضایی نیمه باز که از چهار طرف باز است و از زمین فاصله دارد می تواند با ایجاد نسیم ملایم و ایجاد کوران از جهات مختلف برای رسیدن به آسایش اقلیمی موثر باشد.
استفاده مطلوب از انواع مصالح بومی و تجدید پذیر و مقاوم در مقابل عوامل اقلیمی منطقه که در پی ابنیه تا سازه و دیوارها و سقف و اندود ساختمان ها استفاده می شود از خصوصیات معماری این استان می باشد. بر خلاف معماری بومی کویر که بیشتر از خشت و آجر بنا شده است. معماری این منطقه از چوب و الیاف گیاهی به صورت عمده استفاده شده است. جنگل های انبوه در کنار مزارع برنج از مهم ترین منابع تامین مصالح ساختمانی منطقه به عنوان اسکلت و پوشش ها می باشد.
پاورپوینت تاثیر اقلیم بر معماری گیلان شامل:
-
چکیده
-
اقلیم
-
اقلیم استان گیلان
-
تاثیرات اقلیم بر معماری گیلان
-
باران و رطوبت
-
بادهای استان گیلان
-
تاثیرات فرهنگ بر معماری گیلان
-
تاثیرات طبیعت بر معماری گیلان
-
عناصر معماری خانه های گیلان
-
حیاط
-
اتاق
-
ایوان
-
تلار
-
غلام گرد
-
بام شیب دار
-
بالا خانه
-
کرسی چینی
-
پله
-
کوتام
-
کندوج
-
تلمبار ۱۲
-
ویژگی های معماری سنتی گیلان
-
برونگرایی
-
تزئینات
-
جهت بنا
-
مصالح
-
منابع