مطالعات اقلیم شهر چادگان
مطالعات اقلیم شهر چادگان شامل ۱۷ صفحه با فرمت Word بوده که به بررسی شرایط اقلیمی و تنظیم شرایط محیطی شهرستان چادگان در استان اصفهان می پردازد. شهر چادگان از جمله شهرهای مهم در استان اصفهان بوده که از جهات مختلف مورد مطالعه اشخاص مهم قرار گرفته است. این فایل معماری قابل ویرایش بوده و به صورت اختصاصی تهیه و تنظیم شده است.
گوشه ای از توضیحات:
چادگان از دو بخش چاد و گان تشکیل شده است. چاد (کلمه ای ترکی به معنای شیار، شکاف و دره) گان (پسوند نسبت) می باشد. قرار گرفتن بافت قدیم چادگان در میان دره ای کوچک با معنی لغوی آن یکسان است. پیدایش شهر چادگان نه بر اساس ضرورت های تاریخی یا سیاسی بوده بلکه بیشتر به علت شرایط مناسب محیط طبیعی بوده است. وجود رودخانه مهم زاینده رود مهمترین عامل پیدایش شهر چادگان به شمار می آید. جمعیت شهرستان چادگان بر اساس آخرین سرشماری سال ۱۳۹۱ برابر ۳۳۹۴۲ نفر می باشد.
شهرستان چادگان با مساحت ۱۲۰۰۰۰ هکتار با دو بخش مرکزی و چنارود، دو شهر چادگان و رزوه و ۴ دهستان و ۷۲ روستا در غرب استان اصفهان با مختصات جغرافیائی طولهای ۱۵-۵۰ تا ۵۲-۵۰ و عرضهای ۳۰-۳۲ تا ۵۷- ۳۲ واقعشده است. این شهرستان از شمال و شرق به شهرستان تیران و کرون و از جنوب به استان چهارمحال و بختیاری و از غرب به شهرستان فریدونشهر و از شمال غرب به شهرستان فریدن محدود میشود.
این شهرستان به دلیل موقعیت کوهستانی و ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متر از شرایط اقلیمی کوهستانی برخوردار است و نزولات آسمانی بهصورت برف و باران از اواسط فصل پاییز تا اوایل اردیبهشتماه ادامه دارد. حداکثر نزولات جوی در ماههای دی، بهمن، اسفند و فروردینماه و در ماههای دی، بهمن و اسفند داری دوره یخبندان بوده است. میانگین درجه حرارت سالانه شهرستان ۵/۱۰ و میانگین حداکثر و حداقل آن به ترتیب ۱/۱۵ و ۹/۴ درجه سانتیگراد است.
پرباران ترین ماه سال در چادگان ماه دسامبر است. مجموع بارش سالانه چادگان ۳۲۶٫۵ میلی متر است. قابل توجه است که بالاترین میزان بارش سالانه این شهر ۵۳۲ میلی متر در سال ۱۹۹۳ اتفاق افتاد و پایین ترین میزان بارش سالانه این شهرستان هم ۱۴۵٫۵ میلی متر در سال ۲۰۰۸ رخ داده است. بر طبق منحنی آمبروترمیک طول دوره خشکسالی در شهرستان چادگان از اوایل ماه می تا اواسط ماه نوامبر می باشد. یعنی حدود پنج ماه و نیم از سال میزان دما بیشتر از مقدار بارش بوده که تحت عنوان دوره خشکی مطرح می شود.
مهمترین رشته کوههای شهرستان در حاشیه شمالی شامل ارتفاعات بزی نو (۲۹۵۲ متر) و دالان کوه (۳۹۱۵ متر)، در حاشیه جنوب غربی شامل کوه خوربه (۳۰۵۰ متر) و کوه سرچشمه گرگونک (۳۳۰۰ متر) و در حاشیه غربی شامل کوه سفید (۳۲۱۳ متر) و کوه ترکی (۳۰۸۵ متر) میباشند. شیب عمومی منطقه در دو جهت، از سمت شمال به جنوب و از سمت غرب به شرق کاهش مییابد. ارتفاع متوسط شهر چادگان ۲۳۱۰ متر محاسبه شدهاست.
محدوده جغرافیایی این پهنه اقلیمی عمدتاً در بخشهای مرکزی کشور و به صورت نوار باریکی در جنوب غربی کشور (دامنههای جنوب غربی رشته کوههای زاگرس) گسترش یافته است. تنوع عرض جغرافیایی و ارتفاع نقاط مختلف واقع در این پهنه اقلیمی بسیار زیاد است در این اقلیم در شمالیترین و جنوبیترین نقطه کشور شرایط آب و هوایی مشابهی ایجاد شده است.
مطالعات اقلیم شهر چادگان شامل:
-
معرفی شهر چادگان
-
نقشه موقعیت جغرافیایی شهر چادگان در استان اصفهان
-
تاریخچه شهر چادگان
-
وجه تسمیه شهر چادگان
-
موقعیت جغرافیایی شهر چادگان
-
جدول زیست اقلیمی ساختمانی شهر چادگان
-
نمودار و جدول مشخصات اقلیمی شهر چادگان
-
شرایط اقلیمی شهر چادگان
-
آب و هوای شهر چادگان
-
دمای هوا در شهر چادگان
-
میزان رطوبت هوا در شهر چادگان
-
میزان بارش در شهر چادگان
-
منحنی آمبروترمیک شهر چادگان
-
نمودار موقعیت و زوایای تابش خورشید در اقلیم شهر چادگان
-
بادهای شهر چادگان
-
نمودار جهت و سرعت باد در اقلیم شهر چادگان
-
گلباد سالانه باد شهرستان چادگان
-
توپوگرافی شهر چادگان
-
زمین شناسی شهر چادگان
-
تقسیمات کشوری شهر چادگان
-
موقعیت هیدرولوژیک شهر چادگان
-
جمعیت شهر چادگان
-
پوشش گیاهی شهر چادگان
-
ساختمان سازی در اقلیم چادگان
-
نمودار جهت ساختمان با توجه به اقلیم شهر چادگان
-
منابع