مطالعات اقلیم جلفا
مطالعات اقلیم جلفا شامل ۲۴ صفحه با فرمت Word بوده که به بررسی تنظیم شرایط محیطی و ویژگی های اقلیمی شهر جلفا در استان آذربایجان شرقی پرداخته شده است. این فایل معماری توسط تیم تحریریه سایت پروژه ها به صورت کاملا اختصاصی تهیه و تدوین شده است و قابل ویرایش می باشد. فایل مذکور آماده ارائه در درس تنظیم شرایط محیطی و قرار دادن در پایان نامه می باشد.
گوشه ای از توضیحات:
شهرستان جلفا در شمال غربی استان آذربایجان شرقی، بین ۴۵ درجه و ۱۷ دقیقه تا ۴۶ درجه و ۳۱ دقیقه طول شرقی و بین ۳۸ درجه و ۳۹ دقیقه تا ۳۹ درجه و ۲ دقیقه عرض شمالی بصورت نوار باریکی در مرز شمالی استان واقع شده و از شمال به رودخانه ارس و جمهوریهای نخجوان و ارمنستان و آذربایجان منتهی می شود . وسعت این شهرستان ۳۱/۱۶۷۰ کیلومتر مربع می باشدکه شهرستان کلیبر حدود شرقی و شهرستانهای مرند و اهر نیز همسایگان جنوبی این شهرستان محسوب میشوند.
موقعیت کوهستانی و عرض جغرافیایی استان از عوامل برودت و سرمای قسمت اعظم این منطقه است. کم ارتفاعی و اثرات ملایمکننده بخارهای دریای خزر در پارهای از مناطق از عوامل اعتدال اقلیمی آن بهشمار میآید. به علاوه این منطقه تا حدودی تحت تأثیر جریانهای مرطوب دریای مدیترانه از سمت غرب و جنوب غربی قرار دارد و تودههای هوای سرد سیبری نیز از شمال بر آب و هوای آن اثر میگذارد.
اقلیم کلی شهرستان جلفا نیمه خشک و سرد می باشد و تنها قسمت کوچکی از ارتفاعات فوقانی و حاشیه رود ارس دارای اقلیم خشک و سرد می باشند. مقدار متوسط دمای سالیانه ۱۵ درجه سانتی گراد در حاشیه رود ارس تا ۵ درجه در ارتفاعات بلند متغیر است. شهر جلفا درارتفاع ۷۰۴ متری از سطح دریاهای آزاد واقع شده است و از این نظر در بین شهرهای استان آذربایجان شرقی کمترین ارتفاع را به خود اختصاص داده است.
این شهرستان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس قرار گرفته است. به علاوه، بادهای محلی نیز تحت تأثیر شرایط طبیعی استان از سوی کوهستانهای بلند و دریاچههای ارومیه و خزر به سوی دشتها و جلگهها میوزند.
جمعیت شهرستان جلفا طبق آخرین آمار که بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ منتشر شدهاست، ۶۱٬۳۵۸ نفر میباشد که از این تعداد ۵۳٬۳۵۲ نفر در بخش مرکزی و ۸٬۰۰۶ نفر در بخش سیه رود ساکن اند. هم چنین جمعیت شهر جلفا ۳۴٬۳۴۶ نفر، شهر هادی شهر ۸٬۸۱۰ نفر و شهر سیه رود ۱٬۵۴۸ نفر است.
با توجه به ضوابط تعیین شده برای انتخاب موقعیت استقرار ساختمان، جهت شرقی-غربی از جهت دریافت کم انرژی خورشیدی در تابستان و حداکثر دریافت انرژی در ماههای سرد سال برای ساختمانها در جلفا توصیه میشود. در بافت اصلی، ساختمانها در جهت شرقی غربی با ۱۱ درجه انحراف به شرق طراحی گردیدهاند، با توجه به نتایج به دست آمده از نظر طراحی ساختمان در جلفا از نظر تابش آفتاب جهت منازل مسکونی در بافت اصلی شهر جلفا در جهت قابل قبولی نمی باشد.
مطالعات اقلیم جلفا شامل:
-
وجه تسمیه جلفا
-
سابقه تاریخی جلفا
-
موقعیت جغرافیایی جلفا
-
ویژگی های اقلیمی جلفا
-
جدول زیست اقلیمی ساختمانی جلفا
-
نمودار مشخصات اقلیمی جلفا
-
اقلیم و آب و هوای جلفا
-
نمودار موقعیت و زوایای تابش آفتاب در جلفا
-
آب های زیرزمینی در جلفا
-
بادهای جلفا
-
نمودار جهت و سرعت باد در جلفا
-
جمعیت جلفا
-
وضعیت اقتصادی جلفا
-
جاذبه های گردشگری جلفا
-
نحوه ساختمان سازی در جلفا
-
جهت ساختمان با توجه به اقلیم جلفا
-
منابع