مطالعات اقلیم شهر نجف آباد
مطالعات اقلیم شهر نجف آباد شامل ۱۶ صفحه با فرمت Word بوده که به بررسی اقلیمی و مطالعات شرایط آب و هوایی معماری می پردازد. این فایل معماری به صورت اختصاصی توسط تیم تحریریه سایت پروژه ها تهیه و تنظیم شده است و قابل ویرایش می باشد.
گوشه ای از توضیحات:
شهرستان نجف آباد با مساحت ۴۱۶۳ کیلومترمربع در فاصله ۲۷ کیلومتری غرب اصفهان واقع شده است. این شهرستان از شمال به زیرحوضه علویجه و دهق و از شرق به فالورجان و خمینی شهر و اصفهان و از غرب به زیر حوضه فریدن و داران و از جنوب به زیر حوضه لنجانات محدود می گردد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان نجف آباد در سال ۱۳۹۰ برابر با ۳۰۰۲۸۸ نفر بوده است که از این میان ۱۵۲۲۴۶ نفر مرد و ۱۴۸۰۴۲ نفر زن بوده اند. این شهرستان ۸۷۴۸۱ خانوار دارد.
منطقه نجف آباد بین طول جغرافیایی ۶۰ً ۱۰َ ۵۰ و ۳۴ً ۴َ ۵۰ و عرض جغرافیایی ۴۶ً ۷َ ۳۲ و ۲۱ً ۱۶َ ۳۲ قرار گرفته است. این منطقه از ارتفاعات دالان کوه با ارتفاعی بالغ بر ۳۴۵۰ متر واقع در جنوب غربی حوضه و یا در ۲۵/۱۰ کیلومتری جنوب شرقی دامنه شروع شده و با جهتی شرقی به طول ۸۱ کیلومتر تا حدود ۵/۲۱ کیلومتری غرب شهر اصفهان ادامه پیدا می کند. شهر نجف آباد از شمال به زیر حوضه علویجه , دهق و از شرق به فلاورجان، خمینی شهر و اصفهان و از غرب زیر حوضه فریدن و – داران و از جنوب زیر حوضه لنجانات محدود می گردد.
بر اساس تقسیم بندی گوسن منطقه نجف آباد در اقلیم بندی نیمه بیابانی شدید قرار گرفته که هر چه بطرف غرب پیش برویم به اقلیم نیمه بیابانی ضعیف تغییر می یابد. تقسیم بندی اقلیمی نجف آباد را درمنطقه خشک بسیار گرم با تابستان های خشک قرار داده است که بتدریج و با حرکت به سمت غرب به اقلیم نیمه خشک گرم با تابستانهای خشک قرار می گیرد.
بیشترین روزهای یخبندان سالانه ۸۲ روز و کمترین آن ۵۱ روز در سال به ثبت رسیده است. زودرس ترین تاریخ شروع یخبندان ۲۹ مهر ثبت شده و تاریخ خاتمه آن فروردین می باشد. در این شهر ماه ژانویه نسبت به سایر ماه های سال دارای تعداد روزهای یخبندان بیشتری است. در نجف آباد بیشترین ساعات آفتابی ماهانه با میانگین ۳۴۴ ساعت به ماه آگوست و کمترین ساعات آفتابی ماهانه با میانگین ۲۱۵ ساعت به ماه نوامبر تعلق دارد. میانگین جمع سالانه ساعات آفتابی در شهر نجف آباد ۳۳۲۷ ساعت است.
وضع ذخیره آب زیر زمینی و هچنین ضخامت آبرفت در منطقه نجف آباد در نقاط مختلف متفاوت بوده و از لحاظ ابدهی حفره اب زیر زمینی تغییرات فاحشی دارد. بیشتر منطقه نجف اباد را مارفهای الیگو سیوسن و در بعضی نقاط شیب های کرتاسه فوقانی تشکیل داده است و آبرفتی که بر روی این تشکیلات قرار گرفته است از نظر ضخامت و نسبت به نفوذ پذیری در نقاط مختلف شهرستان کاملاً متفاوت است. از شهر نجف اباد بطرف غرب تا حدود ملک آباد و جلال آبادضخامت آبرفت نسبتاً کم و در حدود ۵۰ متر است.
ساختمان های حیاط دار قدیمی بهترین فرم و ترکیب ممکن اجزاء یک ساختمان برای تعدیل اقلیم بشمار میروند. اطاقهای اینگونه منازل که فقط به داخل حیاط باز میشوند در برابر سرمای زمستان باد و طوفان شن که معمولاً در مناطق کویری در جریان است حفاظت میشوند. در زمستان اطاقهای رو به جنوب و در تابستان اطاقهای رو به شمال این مجموعه مورد استفاده قرار گرفته و بدین ترتیب محل زندگی نیز با اقلیم هماهنگ میگردد حیاطهای داخلی که شامل درخت، حوض و سطوح سبز گیاهان هستند یکی از مؤثرترین عوامل ایجاد رطوبت در هوای خشک اینگونه مناطق به شمار میروند.
مطالعات اقلیم شهر نجف آباد شامل:
-
معرفی شهرستان نجف آباد
-
تاریخچه شهرستان نجف آباد
-
موقعیت جغرافیایی شهرستان نجف آباد
-
اقلیم شهرستان نجف آباد
-
جدول زیست اقلیمی ساختمانی نجف آباد
-
جدول و نمودار مشخصات اقلیمی نجف آباد
-
دمای هوا و یخبندان در نجف آباد
-
رطوبت و بارش در اقلیم نجف آباد
-
منابع آب شهرستان نجف آباد
-
بادهای شهرستان نجف آباد
-
نمودار جهت و سرعت باد در نجف آباد
-
نمودار موقعیت و زوایای تابش خورشید در نجف آباد
-
وضعیت توپوگرافی شهرستان نجف آباد
-
جمعیت شهرستان نجف آباد
-
پوشش گیاهی نجف آباد
-
ساختمان سازی در اقلیم نجف آباد
-
نمودار جهت ساختمان با توجه به اقلیم نجف آباد